Η καλύτερη μουσική του σήμερα listen-live
STREAM 1 play STREAM 2 play

Events

ISOMATSUPREME.jpg


29/6/2023

Η ISOMAT συμμετέχει στην ευρωπαϊκή ερευνητική πρωτοβουλία SUPREME!

Η ISOMAT συμμετέχει στην ευρωπαϊκή ερευνητική πρωτοβουλία SUPREME, υπό την αιγίδα του ευρωπαϊκού προγράμματος έρευνας και καινοτομίας HORIZON, στο πλαίσιο της συνεχούς εξωστρέφειας και της ιδιαίτερης σημασίας που δίνει στην Έρευνα και Ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων, με το βλέμμα στραμμένο στη βιωσιμότητα.

Στην ερευνητική ομάδα συμμετέχουν 19 οργανισμοί από 8 χώρες, εκ των οποίων σημαντικοί ερευνητικοί φορείς, καταξιωμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα κι επιχειρήσεις διεθνούς εμβέλειας.

Το πρόγραμμα διάρκειας 48 μηνών έχει ως στόχο τη δημιουργία μίας καινοτόμας πλατφόρμας ανάπτυξης αντιμικροβιακών επιστρώσεων νανομοριακής δομής.

Πιο συγκεκριμένα, οι πολλαπλές αρνητικές συνέπειες της πανδημίας που ξέσπασε το 2020 από τον SARS-CoV-2, έστρεψαν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στην εύρεση προϊόντων για την παρεμπόδιση της εξάπλωσης παθογόνων μικροοργανισμών, η οποία διευκολύνεται σε επιφάνειες υψηλής κυκλοφορίας και χρήσης.

Για τον λόγo αυτό, παρουσιάστηκε η άμεση ανάγκη για την ανάπτυξη οικονομικά και περιβαλλοντικά βιώσιμων λύσεων όπως η δημιουργία αντιμικροβιακών επιφανειών, ως το κατάλληλο μέσο περιορισμού της εξάπλωσης παρόμοιων εστιών μόλυνσης.

Η κοινοπραξία SUPREME συσπειρώνει κορυφαίους Ευρωπαϊκούς φορείς μέσω μιας αποτελεσματικής και πολυδιάστατης πλατφόρμας για τη μελέτη και ανάπτυξη αντιμικροβιακών νανομοριακών επιστρώσεων.

Βασικοί στόχοι, μεταξύ άλλων, είναι η δημιουργία ενός ασφαλέστερου περιβάλλοντος διαβίωσης σε σπίτι και εργασία, η μείωση του ρίσκου διάδοσης μολύνσεων από επιβλαβείς παθογένειες, η μεγαλύτερη αυτονομία των βιομηχανιών και η ενίσχυση της ευρωπαϊκής παρουσίας στον κλάδο της υγείας, στο πλαίσιο της βελτίωσης των συνθηκών υγειονομικής περίθαλψης των ευρωπαίων πολιτών.

Η παραγωγή του τελικού προϊόντος ακολουθεί βιώσιμες πρακτικές σχεδιασμού και προσέγγισης, λαμβάνοντας υπόψη τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Η ISOMAT συμμετέχει ενεργά στην έρευνα και ανάπτυξη νανομοριακών επιστρώσεων, οι οποίες εφαρμόζονται σε πληθώρα οικοδομικών υλικών, λαμβάνοντας υπόψη τις ολοένα και αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς και στοχεύοντας στην επίτευξη του βέλτιστου τεχνικοοικονομικά αποτελέσματος.

Ο Όμιλος δίνει έμφαση στην έρευνα και ανάπτυξη ολοκληρωμένων και πιστοποιημένων λύσεων για τον κατασκευαστικό κλάδο, θέτοντας ως προτεραιότητά του τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Επίσημη Ιστοσελίδα: https://www.supreme-project.eu/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/supreme-coating/
back to previous  επιστροφή στη προηγούμενη σελίδα

TOP 5 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

1

ΣΗΜΑΔΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
2

ΣΕ ΑΦΗΣΑ ΣΤΟ ΧΘΕΣ (ΕΙΣΑΙ... ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΤΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΤΗΣ
3

ΑΠΟΘΗΜΕΝΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΛΙΚΗΣ Feat....

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΛΙΚΗΣ Feat. CHARIS SAVVA
4

ΔΕ ΜΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΛΑ ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ

ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ
5

ΕΛΠΙΔΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΓΥΡΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΓΥΡΟΣ
Βερίνα Ευαγγέλου Πρωινό Sfera Facebook Sky Radio 99.2
Isomat BAU 2023 Sfera 102.2 Covid-19